Azylový dům Domažlice nepomáhá pouze lidem, ale také zvířátkům
18. srpna 2022 Z našich služeb

Azylový dům Domažlice nepomáhá pouze lidem, ale také zvířátkům

Azylový dům v Domažlicích za dobu své více než desetileté existence významně pomohl stovkám svých dočasných obyvatel nejen s bydlením. V poslední době však začal pomáhat i různým zvířátkům.

Už před několika lety jsme se na popud jednoho z tehdejších našich pracovníků rozhodli, že před náš dům naistalujeme na zimu útulnou budku pro ptáčky, a pomůžeme i jim, když už pomáháme lidem. A tato budka už nám zůstala s tím, že si ji neoblíbilo jen téměř veškeré okolní ptactvo, ale i několik místních veverek, které se do ní taktéž naučili chodit.

Naši obyvatelé nás pak velmi mile překvapili, když se rozhodli, že se postarají nejen o sebe, ale i o jednoho zatoulaného domácího zakrslého králíčka, a posléze i malé hejno krásně barevných andulek, kterým se u jejich nového pána tak zalíbilo, že již dokonce vyvedly první ptáčátka.

IMG_20220802_090937
IMG_20220802_083803

Náš azylový dům je tak zas o mnoho veselejší, a v neposlední řádě nynější péče o malé domácí mazlíčky vede nejen jejich současné chovatele k úplně jinému, a tedy zcela novému, pohledu na okolní Svět. Ten je v mnohém o dost zodpovědnější, nežli tomu bylo dříve v jejich životech, často bez cíle a bez domova.

Ing. Jiří Svoboda

vedoucí služby
Tel.: 731 433 050 E-mail: 5bEsOclgXhqkQOQ-YaChT65j4mnhTj